Dia i horari: 12 de desembre de 2024 de 08.45 a 13.00 h

On: Fundació Universitat Empresa ADEIT. Plaça Verge de la Pau, 3. València

Inscripció

Amb el tema central de 'Captació de talent: emprenedoria i empreses emergents en la diversitat territorial' se celebra enguany el VI Congrés Emprenedoria i Innovació Territorial de la Comunitat Valenciana. Del desenrotllament local a la innovació territorial.

La trobada serà una vegada més un espai per a reflexionar, compartir i consensuar projectes l'objectiu dels quals és avançar en la dinamització del territori.

En esta ocasió, es parlarà de les diferents velocitats que existixen en el territori per a atraure i captar talent, de les seues possibilitats d'innovació i de les oportunitats reals que la inversió privada pot oferir a l'emprenedoria i a l'empresa emergent anara dels grans nuclis urbans.

També de com la força de les comunitats d'agents i de la col·laboració entre persones emprenedores i amb organismes públics i privats permet desenrotllar accions innovadores d'avanç i desenrotllament territorial.

A més, es mostraran casos d'èxit d'iniciatives empresarials que han posat en valor l'entorn rural i han dissenyat models de negoci viables i rendibles aprofitant la seua diversitat i singularitat.

Enguany, com a novetat, s'entregarà el Premi a la Innovació Territorial 2024 per a reconéixer l'esforç de l'entitat local que haja implementat en la CV l'acció innovadora de major impacte en el territori. Per a presentar-se als premis és necessari emplenar este formulari abans del 4 de novembre a les 14h.

Una altra de les novetats serà l'existència d'una sala oberta que els assistents podran utilitzar com a espai de treball, de reunions i de networking durant tota la jornada.

Iniciativa dels CEEIs de la Comunitat Valenciana, promoguda i finançada per la Generalitat Valenciana, a través de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), dins de la seua política de suport a l'emprenedoria innovadora.

Dirigit a: Agents Ecosistema Emprenedoria de la Comunitat Valenciana, persones emprenedores i empreses emergents

Programa:

08:45 a 09:00 Obertura de pòrtes, acreditació i café

¡El networking comença ací! Arriba amb temps per a acreditar-te i prendre un café amb agents del territori o persones emprenedores. Presenta't i compte el que fas. Este és un esdeveniment per a fer nous contactes, compartir i aprendre. Trau-li partit!

09:00 a 09:15 Inauguració i benvinguda: IVACE i CEEI València

El VI Congrés Emprenedoria i Innovació Territorial. Del desenrotllament local a la innovació territorial és una iniciativa emmarcada en el Programa d'Enfortiment d'Agents de l'Ecosistema d'Emprenedoria de la Comunitat Valenciana.

L'acte d'obertura donarà pas al desenrotllament del programa.

Ponente: Ramón Ferrandis Ruiz CEO - Director General Centre Europeu d'Empreses i Innovació de València

09:15 a 09:30 Resultats Programa Enfortiment Agents Ecosistema Emprenedoria CV i novetats CEEIs

De manera breu, la Xarxa CEEI CV donarà a conéixer els resultats de les accions emmarcades en el Programa d'Enfortiment d'Agents de l'Ecosistema Emprenedoria de 2024, organitzades fins al moment en cadascuna de les províncies de la CV.

Ponents:

09:30 a 10:00 Empreses emergents en rural vs urbà: oportunitats de suport i d'inversió privada

Té la persona emprenedora les mateixes opotunitats en l'entorn rural que en l'urbà?

L'empresa emergent i la startup tenen cabuda en el territori?

És el mateix emprendre en localitats grans que en aquelles que estan en risc de despoblació?

Seria desitjable canviar les regles del joc en matèria d'emprenedoria i adaptar-les a la singularitat de cada territori?

L'emprenedoria rural té les mateixes possibilitats d'aconseguir finançament privat que l'emprenedoria urbana o en grans nuclis de població?

Iván del Caz, a partir de la seua experiència en Rural Citizen generant ecosistemes que activen els territoris a través de la intel·ligència col·lectiva i la col·laboració; i Patrícia Horta, per la seua trajectoia en StartupXplore analitzant projectes d'empreses emergents en entorns urbans i rurals en els quals invertir, donaran resposta a estes preguntes i analitzaran la realitat de les diferents velocitats existents segons el punt geogràfic.

Ponents:

Moderadors:

El territori els cria i ells s'ajunten

10:15 a 11:00 El poder de las comunidades de agentes

Las comunidades de agentes, funcionan.

Su objetivo es trabajar para salvar obstáculos y problemas propios del territoio con la ayuda y el respaldo de una red que enriquece el proceso y aporta la fuerza necesaria para lograr resultados visibles, difíciles de conseguir de forma individual.

La Red Rural de Emprendimiento de Alicante (lugar de encuentro para emprendedores rurales de la provincia y agentes del ecosistema emprendedor); el proyecto nacional Terralimenta (que trabaja con los GAL para alcanzar un modelo de producción agraria diversa y conectada con el territorio), los 24 CDR que forman COCEDER (que busca sinergias y colaboraciones para tejer oportunidades en el medio rural), y la Fundación El Olmo con su proyecto RuralTec (cuyo objetivo es mejorar las condiciones de vida de las poblaciones rurales a través de la innovación y la tecnología) son cuatro ejemplos de comunidades y proyectos que aúnan el esfuerzo y el trabajo conjunto de los agentes, y que son referentes en materia de emprendimiento y de dinamización territorial.

Ponentes:

Moderador

10:15 a 11:00 Proyectos empresariales que colaboran e impactan más allá de su territorio

La colaboración entre personas emprendedoras o con organismos públicos alcanza resultados que en la mayoría de ocasiones trasciende incluso las fronteras territoriales.

La cooperación es una poderosa herramienta de innovación que puede lograr resultados de impacto como tratar de frenar la despoblación de un pequeño municipio, tal y como se está haciendo en la localidad turolense de Oliete gracias a ApadrinaUnOlivo.org; también permite experimentar maneras de optimizar la producción de los agricultores, investigar y recuperar variedades y crear comunidad en un colectivo tradicionalmente individualista, como está logrando la iniciativa Living Lab, en la Marina Alta; o conectar negocios rurales de distintos territorios para crear experiencias completas, como hace The Green Experiencie, desde La Serranía.

Los responsables de estos proyectos hablarán de su experiencia y resultados y de las oportunidades y dificultades que les ha supuesto emprender en un entorno rural.

Ponentes:

Moderador: Triana Bueno Sempere Comunicación e innovación Centro Europeo de Empresas e Innovación de Elche (CEEI - Elche)

11:00 a 11:30 Café Networking

 

Prepara una xicoteta presentació sobre qui eres, on treballes, en quin projecte estàs, què oferixes i què necessites. Aprofita per a intercanviar contactes i experiències, acosta't als ponents que acabes d'escoltar, compartix les teues inquietuds, fes propostes, presenta't a altres assistents, inicia converses sobre temes que t'interessen... Fes que esta estona siga molt productiu per a tu i per als altres.

 

11:35 a 12:15 Xarada “Com convertir el territori en un imant per la generació Z”

Xarrada “Com convertir el territori en un imant per a la generació Z”

Des de fa ja dècades el territori perd població jove.

Les ciutats i municipis grans tenen un poder d'atracció que els més xicotets no poden frenar.

Però i si les administracions locals tingueren la clau per a revertir esta situació i aconseguiren captar població i talent jove?

Adriana Durà, emprenedora del territori i cofundadora d'una agència que acosta organismes i empreses a la Generació Z, explicarà quina busca, què valora i quines són les prioritats d'esta part de la població, amb la intenció que les entitats i les administracions públiques siguen capaces de dissenyar estratègies que atraguen a joves de 20 a 30 anys per a establir-se i emprendre en les seues localitats.

Ponent: Adriana Durà López Cofundadora cloZer

12:15 a 12:45 Com el pòdcast Disfrutons, Jajajers parla d'emprenedoria territorial amb Pepina Pastís

Lara Guerrero és de Carcaixent. És la CEO de Pepina Pastís, una empresa de pastissos i rebosteria que Lara va posar en marxa quan va descobrir el do que tenia la seua mare per a la rebosteria.

Mare i filla es van llançar a esta aventura, primer venent pastissos en línia. Després, amb una botiga física a Alzira i, des de no fa molt, amb una altra a València.

La fama i l'èxit de Pepina Pastís, que va nàixer en el territori, no deixa de créixer.

Jajajers entrevistarà a Lara com ho faria en el seu pòdcast Disfrutons, perquè compte la seua experiència com a emprenedora en el territori, la qual cosa ha suposat el salt a la ciutat i les claus de l'èxit del seu negoci.

Ponent: Lara Guerrero CEO Pepina Pastel

12:50 a 13:00 Lliurament del Premi a la Innovació Territorial 2024

La Xarxa CEEI CV posa en marxa els Premis a la Innovació Territorial 2024 per a reconéixer la labor i l'esforç de les entitats locals que dissenyen i implementen accions innovadores a la recerca d'impacte positiu, avanç i creixement econòmic en el seu territori.

Els premis estan oberts a la participació d'entitats de la Comunitat Valenciana que hagen posat en marxa una iniciativa o acció innovadora de desenrotllament local a partir de 2022 i fins a octubre de 2024.

El termini de presentació de propostes finalitza el dilluns 4 de novembre a les 14h.

El jurat estarà format per representants de la Xarxa CEEI CV, Adlypse i Gridet.

L'entitat guanyadora rebrà un reconeixement que serà entregat en el transcurs del VI Congrés d'Emprenedoria en Innovació Territorial de 2024, que tindrà lloc el 14 de novembre en ADEIT.

Per a participar, és imprescindible emplenar el formulari publicat a tal fi a Emprenemjunts abans del dilluns 4 de novembre a les 14h.

Moderadors:

+Info